Gezond recept van Amina en Ayoub
Bereiding gehaktmengsel
- Spoel de rijst goed af. Doe vervolgens deze rijst in een kom met ruim water. Laat deze even weken.
- Meng ondertussen het gehakt met de kruiden naar smaak (kurkuma, peper, zout, gember, zoete paprika poeder, peterselie, koriander, olijfolie)
- Spoel de rijst vervolgens weer af en meng deze rijst met het gehakt.
Bereiding groenten
- Was alle groenten goed. Hol de aubergines, 3 tomaten, courgettes, paprika’s en de aardappelen mooi uit. De inhoud van de groenten moet samen in een kookpot. De uitgeholde groenten hebben we later nodig om te vullen met gehakt.
- Rasp 3 tomaten en een teentje look mee in de kookpot.
- Voeg de kruiden toe naar smaak (kurkuma, peper, zout, gember, zoete paprika poeder, peterselie, koriander, witte olie, laurier).
- Zet deze op een zacht vuurtje.
- Vul ondertussen de uitgeholde groenten met het gehakt mengsel.
- Leg de gevulde groenten mee in de kookpot met saus. Deze kan rustig mee garen.
- Bevochtig regelmatig de gevulde groenten met de saus.
- Als de groenten gaar zijn is het eten klaar.